Innovatieve bedrijven (2)
<<   Pagina 1 van 1    >>  

Duurzaam4life

Over Otto Willemsen en hoe het is begonnen

In 2009 ben ik met Duurzaam4life gestart. Met deze stap komen al mijn passie, kennis en kunde bij elkaar. In Velp volgde ik de studie Land,- Water- en Milieubeheer op Larenstein, hierna heb ik bedrijfskunde gestudeerd aan de KUN te Nijmegen. Na ruim 10 jaar werkervaring bij Nefit, onderdeel van de Robert Bosch groep, onder andere als export manager en logistiek manager, was de tijd rijp voor een next step: ondernemerschap.

Duurzaamheid blijft vaak een vaag container begrip wat onvoldoende wordt omgezet in rendement. Juist vanuit mijn bedrijfskundige & agrotechnische achtergrond, gecombineerd met de ervaring in de industrie, is het voor mij een uitdaging organisaties te helpen rendement uit duurzaamheid te halen. Meestal gaat het over innovatieve verandertrajecten met een impact in de hele supply chain vanuit een duurzaamheidsbenadering zoals Cradle to Cradle. Die drie expertise gebieden (Organisatieverandering, Supply Chain Management en Duurzame Innovatie) komen erg mooi samen!

Met enthousiasme en een gezonde dosis boerenverstand help ik graag mee uw ambities te vertalen in actie om de boel in beweging te zetten en rendement te halen. Meer over mijn profiel en achtergrond vindt u hier op mijn LinkedIn pagina.

Missie Duurzaam4life

Duurzaam4life wil bijdragen aan het vergroten van het aandeel duurzaamheid op basis van het rendement dat het oplevert. Dit door organisatie de vertaalslag te laten maken van het vage begrip duurzaamheid naar concrete maatregelen die business genereren en zorgen dat duurzaamheid ook iets is als generatiebestendig ondernemen.

Duurzaamheid wordt benaderd vanuit verschillende invalshoeken (bijv. Inkoop, Logistiek en Ketendenken, Afval en Energie, Materialen en Grondstoffen) door middel van het maken van een duurzaamheidsprofiel. Met dit profiel vergelijken we de actuele stand van zaken met de ambitie op deze gebieden en maken we slimme keuzes waar duurzaamheid in uw situatie kansen biedt. In dergelijke trajecten wordt geput uit de ervaring en kennis verschillende bedrijfskundige instrumenten en werkmethoden om zo het gedachtegoed vast te verankeren in uw organisatie.

Duurzaam4Life helpt overheden en industriële bedrijven in te zien dat het niet moeilijk is om te kiezen voor duurzaamheid, onder andere door inzet van het ontwikkelde klimaatwiel© (zie meer informatie onder expertise). Verder werk ik met een aantal professionals aan een coöperatie die als organisatieadviesbureau van alle markten thuis is. Hierdoor ben ik in staat u ook in grotere trajecten te kunnen bedienen. Tevens vormt deze coöperatie een prima backup met haar netwerk is er altijd een sparringspartner of kennisbaak beschikbaar en ben ik er uiteraard ook voor hen.

Werkterreinen van Duurzaam4Life

Duurzaam4life is actief in verschillende sectoren waaronder de maakindustrie, de (woning)bouw, de energie sector en in de agrarische sector in de brede zin van het woord.

Duurzaam4life werkt vanuit 3 expertise gebieden die nauw met elkaar samenhangen

Duurzaamheid / C2C® (Cradle to Cradle / duurzame innovatie)
Verandermanagement en organisatieontwikkeling
Innovatie trajecten
(energie) transities
Begeleiding van milieucertificeringen
Supply chain management & Lean Management (Lean & Green)
Duurzaam4life is inzetbaar voor:

Projecten
- Business development
- Interim management
- Workshop en training op maat
- Coaching- en sparringsessies
- Onderzoek

Houtdreef 40
7051 SC Varsseveld

T: +31 654 31 48 67
E: otto@duurzaam4life.com
I: http://duurzaam4life.com/contact


SmartHub Achterhoek

Smart Industry. Een begrip dat inmiddels volop gonst in diverse wereldwijde industriesectoren. De kern: met slimme ict en nieuwe verbindingen zorgen voor efficiëncy en innovatie in de maakindustrie. En laat dat nu nét in de genen zitten van Achterhoekse ondernemers! Daarom presenteert de Achterhoek zichzelf vanaf nu als SmartHub Achterhoek. Een regio die rijk is aan toonaangevende, innovatieve maakbedrijven met internationale allure.
De Achterhoek heeft het klimaat bij uitstek voor de ontwikkeling van smart industry. Ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen werken er al jaren intensief samen om baanbrekende product- en procesinnovaties te realiseren. Tot voor kort was dit misschien het best bewaarde geheim van de regio, maar met SmartHub Achterhoek is het besluit genomen om deze innovatiekracht wereldkundig te maken.
Ontwikkeling vraagt om talent. Daarom krijgt jong hoger opgeleid talent volop de kans een prominente rol te spelen bij de smart industry-ontwikkelingen. Talloze bedrijven bieden uitdagende stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. In een speciaal Talent Program komen talenten van verschillende Achterhoekse bedrijven bijeen, wordt kennis uitgewisseld en leren ze van best practices bij andere smart industry-bedrijven.

Terborgseweg 21
7001 GM Doetinchem

T: Tel: (0314) 32 12 00
E: info@smarthub.nl
I: http://www.smarthub.nl


<<   Pagina 1 van 1    >>  
 
Heeft u interesse in een samenwerking. Stuur ons dan een mail of meld u hier aan.