ContactgegevensBedrijfstakschool Anton Tijdink
Varsseveldseweg 12
7061 GA Terborg

T: 0315 - 395560
E: contactinfo@atschool.nl
I: www.atschool.nl


Bedrijfsinformatie

Bedrijfstakschool Anton Tijdink

Het is één van de grootste bedrijfstakscholen in Nederland: Anton Tijdink in Terborg. De geschiedenis van de school gaat terug naar de jaren ’70, vertelt huidig directeur Mike Broekhuizen. "We zijn begonnen als de bedrijfsschool van Pelgrim. Begin jaren ’70 kwam Pelgrim - inclusief de school - in handen van ATAG, waar Anton Tijdink eigenaar van was. In 1988 werd de school vervolgens officieel ondergebracht in een stichting."

Op dit moment telt de stichting zo’n 90 lidbedrijven, voornamelijk in de metaalbranche. Broekhuizen: "Op deze manier vullen we een gat in het huidige opleidingsaanbod. Want voorheen gold dat jongeren met een LTS-diploma (tegenwoordig VMBO) net te laag geschoold waren voor de beroepspraktijk en dat MTS’ers (nu MBO niveau 4) vaak niet in een productieomgeving wilden werken. Het diploma dat leerlingen bij ons halen, is een startkwalificatie van aankomend vakman, waarmee ze direct aan de slag kunnen."

Bedrijven als deelnemer

Het lesprogramma is ook afgestemd op de wensen van de bedrijven, zegt Broekhuizen. "Als de bedrijven vragen om twee lasdiploma’s of om de vaardigheid in robotlassen, dan doen we dat. En hebben we een nieuwe verspaningsmachine nodig, dan vragen we onze bedrijven om advies. Op die manier voelen de bedrijven zich ’deelnemer’ en gaan er ook veel harder voor." Maar, benadrukt Broekhuizen, dat betekent niet dat er concessies aan de basisopleiding worden gedaan. "We houden ons gewoon aan het wettelijk kader, waarbij alle theorie door het Graafschap College wordt verzorgd. Met dat ROC hebben wij een uitstekende relatie, op alle niveaus. Daardoor kunnen we snel schakelen en zijn we in staat om resultaten te boeken. Daar zijn we ongelooflijk blij mee."

Tot nu toe bood Anton Tijdink vooral opleidingen op niveau 1 en 2 aan. Maar dit jaar wordt ook gestart met niveau-3. Broekhuizen: "De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel: bedrijven moeten automatiseren en robotiseren en dat vraagt een hoger niveau van de werknemers. Ook voor zittend personeel bieden wij aanvullende opleidingen, want ook voor hen is het essentieel dat hun kennis ververst wordt."

Bedrijfspresentaties - Voor bedrijven in de Achterhoek

Vind een bedrijf in regio Achterhoek


Zoek hier op bedrijfsnaam of plaatsnaam:
 
     Toon alle


Of kies een beginletter van een bedrijfsnaam:
Toon uw bedrijfsprofiel op Vacaturebank-Achterhoek.nl
Er zijn twee mogelijkheden om uw bedrijfsprofiel te plaatsen op Vacaturebank-Achterhoek.nl:
U plaatst een vacature online U neemt een abonnement en ontvangt dan een gratis presentatie
U plaatst een bedrijfsprofiel Plaats je bedrijfspresentatie online voor maar 50 euro per jaar!