ContactgegevensAutimaat
Burg. van Nispenstraat 12
7001 BS Doetinchem

T: 0314-67 51 51
E: pz@autimaat.nl
I: www.autimaat.nl


Bedrijfsinformatie

Autimaat

Waardoor overleven leven wordt
Het kind, de jongere en zijn omgeving krijgen de juiste inzichten, kennis en tools, waardoor ze in hun kracht komen en overleven leven wordt.

Het doel is dat het kind, de jongere en zijn omgeving zichzelf en elkaar beter gaan begrijpen. Wij bereiken dit door duidelijkheid in communicatie en het creëren van basisveiligheid. Wij werken met de methodiek Geef me de 5. Het kind, de jongere en zijn omgeving leren in harmonie met elkaar om te gaan. Hierdoor ontstaat duidelijkheid, zal (ongewenst) gedrag verdwijnen en is er ruimte voor groei en ontwikkeling: waardoor overleven leven wordt.

Autimaat; een erkende GGZ-instelling
Autimaat is een, door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, WTZi erkende GGZ-instelling. Wij zijn gespecialiseerd in systeembehandeling en werken met een
kinder-/jeugdpsychiater en GZ-psychologen.

Autimaat is in 2006 ontstaan vanuit de organisatie Geef me de 5. Door de grote vraag naar behandeling en begeleiding, volgens de methodiek Geef me de 5®, is besloten om een aparte zorgverlenende organisatie op te zetten: Autimaat, maatwerk in autisme.

Autimaat en Geef me de 5 werken nauw samen en leveren kwalitatief goede zorg aan mensen met autisme. Geef me de 5 heeft met Autimaat de mogelijkheid om dagelijks feedback uit de praktijk te krijgen en nieuwe ontwikkelingen direct in de praktijk te toetsen. Autimaat is, dankzij deze samenwerking, verzekerd van een methodiek die doorlopend ontwikkeld en verbeterd wordt.

Alle medewerkers worden opgeleid en getraind door de Geef me de 5 academie.

Maatwerk
Met de kennis van ASS zien wij het kind met ASS als een uniek persoon, in een unieke omgeving en met unieke ouders en brusjes. Dit maakt dat Autimaat niet anders kan dan op maat zorg leveren. Hierdoor tonen wij respect voor de eigenheid van het systeem en de kennis en kunde die aanwezig is en ontwikkeld kan worden. Het op maat maken van zorg geeft ruimte, vertrouwen en doet recht aan wie zij zijn.

Behandeling en begeleiding
Autimaat biedt individuele behandeling en systeembehandeling. Binnen onze systeembehandeling kijken we verder dan alleen het kind. We betrekken het hele gezin erbij en als dat nodig is ook de school of het werk van het kind.

Daarnaast biedt Autimaat naschoolse begeleiding in Doetinchem. Deze begeleiding is voor jongeren met autisme uit het voortgezet onderwijs en het MBO die moeite hebben met het plannen en organiseren van alle schoolse taken.

Binnen Doetinchem biedt Autimaat ook gespecialiseerd begeleid wonen. Deze woonbegeleiding is voor jongeren vanaf 18 jaar met autisme of vergelijkbare problematiek. Autimaat huurt via Sité kleine, reguliere woningen in Doetinchem. In deze woning vindt de begeleiding plaats.

Bedrijfspresentaties - Voor bedrijven in de Achterhoek

Vind een bedrijf in regio Achterhoek


Zoek hier op bedrijfsnaam of plaatsnaam:
 
     Toon alle


Of kies een beginletter van een bedrijfsnaam:
Toon uw bedrijfsprofiel op Vacaturebank-Achterhoek.nl
Er zijn twee mogelijkheden om uw bedrijfsprofiel te plaatsen op Vacaturebank-Achterhoek.nl:
U plaatst een vacature online U neemt een abonnement en ontvangt dan een gratis presentatie
U plaatst een bedrijfsprofiel Plaats je bedrijfspresentatie online voor maar 50 euro per jaar!